zaterdag 27 augustus 2016

duinenrit naar Den Helder en ervaringen strada volgende blogpostgisteren ( 26-8 ) ben ik voor de verandering eens weer naar het Noorden gereden.
bij Schoorl en groet ben ik de duinen in gegaan.
ik ben "vroeg" vertrokken, om de "meeste " mooiweer fietsers en dagje mensen voor te zijn.
 toen ik bij Castricum ( vlak bij zee ) merkte ik al, dat dit een kansloze gedachte en opgave was.
het was erg druk, heel erg druk. het viel mij op dat vooral ouderen ( 60+ ) met de e-bike oppad gaan.
gezellig, twee aan twee naast elkaar. op hun dooie gemak lekker van het heerlijk weer genieten.
groot gelijk hebben zij. voor mij is dit wel vervelender, wand het inhalen is lastiger, vooral om dat ik dit op een vriendelijk manier wil doen. de bel heeft flink wat over uren gemaakt gisteren. de claxon had vooral een rustdag, en had niet veel te doen. zo nu en dan mocht deze even van zich laten horen.
het klimmen in de duinen was op sommige plekken erg zwaar. nu ben ik nooit echt
een goede klimgeit geweest hoor. het  nieuwe schakelsysteem dat velomobiel.nl gebruikt in haar nieuwe fietsen, maakt het er niet altijd makkelijker op. maar hier kom ik in het volgende blogpost op terug,

de wind was matig, en de route was vooral heel erg mooi. ik heb weer echt genoten
het doet mij erg goed om weer te fietsen, en een met moeder natuur te zijn, zo op zijn tijd.

na een paar navigatie fouten ( zucht...  ik ben deze oregon van 2011 erg zat, dus nieuw spaardoel maar instellen , ik wil de gps wel goed kunnen aflezen ) kwam ik dan toch aan te Den helder.
vceel later dan gepland door al dat klimmen en soms lange klimmen, maargoed ik was er


aan de kust ben ik even heerlijk op een bankje gaan zitten, en hier heb ik op mijn dooie gemak
een 6 tal tellende broodjes gegeten. intussen heb ik de boot naar texel ( ??? ) weg zien varen
en het grote gevaarte hierboven kwam nog even voorbij varen. wat een boot man!

toen ik weer koers zette ben ik via de havens gereden. dit rijd erg fijn door.
onderweg slechts 1 stoplicht en een openstaande brug. ik besloot de gps te laten voor wat het is, en deze in aangelaten in de gat. van Den Helder is het bijna een rechte weg naar Alkmaar. dus ik ging het me zelf niet lastig maken, en binnen no time had ik de 35 kilometer gereden en kwam ik aan
in Alkmaar.

ik wilde niet via Heiloo rijden, ik had geen zin in al die dorpjes en mensen die in de weg rijden. die had ik al genoeg gezien onderweg.dus ik probeerde de borden Heerhugowaard te volgens en daarna was de bedoeling Zaanstad op te pikken. maar onderweg ging het niet zoals gepland...
of ik heb een bordje gemist of ze helden ineens op... kortom.. ja beekie was weer eens verdwaald in de stad. vorige week al in Amersfoort, en nu hier.... zucht.... erg vervelend.
na een hele poos kwam ik weer wat tegen met onder andere Purmerend, dat was de goeie weg, dus deze gevolgd, en uit eindelijk kwam Zaanstad er bij, en toen kon ik weer op automatische piloot naar huis rijden.

ik heb nu inmiddels 1600 kilometer met de strada gereden, zowel geklommen en rechte wegen gereden, met tegen wind, wind mee, zijwind en wind stil. eigenlijk de meest voorkomende dingen wel gehad. ik denk dat ik wel een goeie vergelijking maken kan tussen de Quest en de Strada.
de volgende blogpost ga ik hier aan besteden. deze komt morgen of overmorgen online. ik ga even een kop koffie maken, en dan hieraan beginnen.groeten van roadrunner beekie

3 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd naar je ervaringen, je kan nu goed vergelijken en de verschillen tussen de twee fietsen benoemen. We wachten af!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopi Marcel,

  Ook ik ben benieuwd!

  Grow ten, wilco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,Marcel

  Ik heb sinds 4 weken ook een Strada en ben ook wel benieuwd naar je ervaringen met de Strada als ervaren Quest rijder.
  Het verbaast mij trouwens dat je na 7 maanden niet fietsen meteen al weer zulke grote dagafstanden kan rijden,helemaal zo'n rit als heen en terug naar Maastricht!

  Groet,Eric

  BeantwoordenVerwijderen