dinsdag 26 juli 2016

herstel aan de strada


vanmorgen ben ik om half zeven vertrokken vanuit mooi Wormerveer
om in alle vroegte te fietsen naar Dronten.
in reed netjes in twee uur naar de LEL dijk,
wel was er een leuke omleiding in Hoorn.

vlak voor de dijk heb ij hier even op mogen wachten maar dit duurde gelukkig niet heel langeenmaal het snelle stukje gehad te hebben bij Enkhuizen begon ik aan de 32 kilometer lange dijk. onderweg heb ik een wielrenner nig geholpen... hij had een lekke band en was aan het klooien met een klein pompje. gelukkig had ik de grote met druk meter mee, en deze aangeboden,. kon ik meteen even ouwe man spelen. 2 vliegen in 1 klap.

netjes zoals ik gehoopt en gepland had, kwam ik rond half elf aan in Dronten.
en hier is de fiets onderhanden genomen door allert

1: stoel ik lag niet helemaal lekker in de velo, ik kwam op het hoogste punt met mijn  knietjs tegen de "motorkap"aan. er bleek een nieuwe type stoel in de strada te zitten, en op mijn verzoek heeft allert de : oude"type er weer in gezet, ik kwam nog steeds met mijn knie tegen de bovenkant aan, dus heeft allert de stoel wat lager gezet, en nu is het bijna goed. ik ga morgen even de stoel ophanging 1 gaatje lager zetten, deze had ik verhoogt van de week.

2: sporing
de fiets had een flinke uitspoor, zo bleek na meten. ik merkte op dat de bant al vette slijtage had, en de heren schokken hier ook best van, er is dus bij aflevering niet naar gekeken..... dus dit euvel is ook goed geholpen.

intussen kwam de jongste velonaut uit Lelystad aan rijden deze dame rijd 2x35 km per dag van en naar school met dr XS. toch een beste prestatie voor dr leeftijd. zo heel "oud" zal ze niet zijn denk ik

3: rechter remtrrommel
deze maakt op sommige momenten een schuur geluid,een of ander stangetje bleek niet goed te zijn qua lengte, en dit heeft aller goed verholpen. terwijl allert hier mee aan de gang was, heeft Theo de USB gerepareerd .na dat dit allemaal klaar was ben ik weer op huis aan gegaan,. dit keer via de vogel en rietweg naar almere. aan de kant van Almere woord de hele weg opnieuw aangelegd dit is een hele klus!
dit woord al op de snelweg A6 aangegeven. ik had het windje van voren, dus kalm aan gereden.
rond de klok van 16:00 kwam ik aan in de Amsterdam-noord molenrijk. hier heb ik bij mn vrouwtje op dr weg een kopje koffie gedronken en daarna weer naar huis gereden. na een heerlijke douche
mn hondje weer opgehaald bij de buren


het was een lange rit, maar gelukkig is de fiets nu goed, en geen last meer gehad van mn knieën
na 195 km mag de strada en z'n berijder weer lekker rusten.

4 opmerkingen:

  1. En wat het mooie is: die jongedame houdt dat dus al twee jaar lang vol. Ik was in Dronten toen ze haar fiets ophaalde juli 2014: https://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2014/07/voor-mij-de-zondvloed-jong-geleerd-oud.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat de sporing beter staat, zul je ook wel merken aan de weerstand. Dat een band zo hard slijt, heeft hij ook knap verkeerd gestaan, wordt dat niet gecontroleerd voor aflevering!!

    BeantwoordenVerwijderen