woensdag 14 januari 2015

de blauwe Quest is aangekomen in Wormerveer

vanmorgen melde ik mij rond tien uur
samen met vrouwlief Shanne te Dronten. vandaag ging ik mijn Quest ophalen. een spanende dag. het was erg rustig alleen Theo en Eva waren aanwezig. de fiets stond al klaar. ik heb nieuwe schoenen, en deze kwamen tegen de trapgaten aan, dit is vakkundig door Theo weg genipt.

hierna een klein rondje gereden en schakelde goed, en alles was goed en was dik te vrede

vandaag reed de Zaanse Quest-XS mee. Gerrit had een vrije dag genomen en wilde graag mee rijden. in alle vroegte is hij vertrokken. na dat wij Dronten hadden verlaten, zijn wij via de rietweg richting Almere gereden.ik merkte op ten duur dat de trapas iets te ver stond en ik niet lekker in de fiets lag, maar kon er prima mee thuis komen.er stond een beste wind, dus dit was best wel wat vermoeiend. de snelheid lag tussen de 28 en 30 km/h . we hebben gelukkig bijna geen regen gehad, gelukkig maar.

onderweg lagen er allemaal takken op de weg, dit was soms best irritant/ maar veder hebben wij lekker door kunnen rijden
aan het einde van de vogelweg trok er ineens een donkere lucht over. ik kreeg een whatsapp bericht van Shanne dat het sneeuwde. wel natte sneeuw dan. a fine, wij hebben even een bakkie koffie gedronken.dit doet een mens goed. we waren nu bijna in Almere dus het schoot op.
ik moet nog een gordijnhaak regelen voor in de quest waar de waterzak aan hangen kan. tot die tijd ik deze slang even gebruiken. deze heb ik ooit, heel lang geleden eens van velonout prins gekregen. dit flesje uit eindelijk niet helemaal leeg gedronken.

de kilometers vlogen onder de quest door. ik begon steeds duidelijker te merken dat de trapas niet goed staat. ik kan het goed aan mijn linker knie merken. de afstelling kijkt erg na.
ik hoop binnenkort even bij steunpunt Zwaag langs te kunnen rijden voor de goeie afstelling veder heb  ik een goede rit gehad. het was gezellig dat de Zaankanter Gerrit mee ging.

hieronder een kort filmpje


Gerrit bedankt voor de leuke rit

tot de volgende keer.

19 opmerkingen:

 1. Hoi Marcel,
  Gefeliciteerd met je blauwe Quest, ziet er goed uit! Heb de hele dag aan je gedacht! Voorzichtig rijden en heeeeeel veel plezier met je nieuwe fiets....

  Groetjes Marcel Quest 342

  Enne leuk dat je de slang nog altijd gebruikt, is ook een vast attribuut in mijn fiets op lange ritten.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thnx Marcel, ik ben er erg blij mee! ik kom in de lente gezellig Questen bij je...

   Verwijderen
 2. Hoi Marcel, gefeliciteerd, jij maakt Zaanstad weer een beetje mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marcel,
  Gefeliciteerd ziet er goed uit. veel fiets plezier toegewenst.

  Groetjes,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marcel gefeliciteerd met je nieuwe Quest en heel houwe is mijn advies, voorzichtig en uitkijken dan komt het allemaal goed en mogelijk komen we elkaar wel weer eens tegen.
  Gr. Pé

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, Veel plezier en met veel veilige kilometers. Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met de Blauwe Druif.

  Veel veilige kilometers gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marcel,

  Proficiat, en veel veilige kilometers!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marcel,

  Proficiat! En natuurlijk vele veilige kilometers toegewenst!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De trapas verstellen is heel makkelijk. Een kwestie van vier bouten losdraaien met inbussleutel en dan de trapas met een rubber hamer een stukje richting het stoeltje tikken. Markeer met een permanent marker eerst de originele positie, want het schuiven kan je anders niet goed inschatten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja dat heb ik gelezen Belle. maar om dat de ketting ook korter moet dan.. en dat is toch iets waar ik niet zo handig in ben,

   Verwijderen
  2. Ik denk dat de mannen in Dronten met afstellen er niet zover van afzitten dat er meteen een schakel uit je ketting moet (overigens is dat ook geen moeilijk klusje als je een powerlink en een kettingpons hebt). Ik zou beginnen met een centimeter richting stoel en het dan weer testen.

   Verwijderen
 10. Veel plezier met je Quest.

  BeantwoordenVerwijderen