maandag 15 december 2014

besteld

drie maanden wachten
na veel wikken en wegen, voor delen en na delen afwegen strada DF en de Quest , heb ik gisteravond besloten om toch weer een quest te bestellen. gister avond met mijn partner er over gehad, en we zijn er over uit dat ik toch de beweging nodig heb. vanmorgen met Theo mijn wensen besproken via de mail en het past allemaal in het budget. de top woord rood en dan een de onderkant  wit en blauw. rood-wit-blauw Quest.

om dat Shanne veel op zaterdag werkt en ik dus bij de hond blijf, ( kan wel ff weg )
gaan we zo veel mogelijk plannen. de spontane ritjes dat gaat niet dus. maar als shanne dus vrij is, kan ik de grotere ritten plannen. om een beetje een leuk ritje en lang ritje te maken, moet ik eerst naar Amsterdam. een enkel reis door of  om de hoofdstad heen, ben ik een uur tot anderhalf uur kwijt op een rit is dit dus 3 uur.

een van de leukere ritten zijn oa naar Quest 342  Marcel Prins van wie ik
nog een mailtje ontving vandaag. als ik dat soort ritten kan plannen die wat langer duren,komt de lol
in het fietsen hopelijk weer terug. van Quest 645 Elmi alias CarpeDiemQuest 
heeft alweer wat routes per digitale postduif op gestuurd, leuke doelen om weer voor te gaan trainen.

velen vragen of ik er spijt van heb dat ik de groene quest in hun ogen zo van de ene dag op de andere dag verkocht heb. ik kan hier gerust NEE antwoorden het is voor mij namelijk geen abrupt besluit geweest, maar iets waar ik al ruim 1,5 jaar mee worstelde. om dat de gezamenlijke ritten met Elmi enz wel erg leuk waren, ging  het gevoel weer even weg na een leuke rit .

nu de quest wegs is. wat toch anders is, dan die in de schuur staat, merk ik pas wat het met mijn lichaam en humeur doet. ben me zelf aardig in de weg gaan zitten en ben me er niet lekkerder om gaan voelen. en dat heeft mij toch weer aan het denken gezet...
over drie maanden kan ik deze nieuwe schoenen gaan gebruiken. deze heb ik samen met een lichte pomp bij de decatlon gekocht.

nu rest enkel de vraag wat ik ga doen met eventuele vakantie;s of weekendjes weg... ik heb mijn cyclone inmiddels ook weg gedaan... ga ik nieuwe kopen of op zoek naar een tweedehandse? deze zie je niet zo veel op internet...

tot de volgende keer maar weer.


beekie


10 opmerkingen:

 1. Oordelen is zo simpel en vaak gebaseerd op aannames en veronderstellingen.

  Jij volgt het pad dat je blijkbaar moet volgen en daar is niets mis mee.

  Ook al zou je trouwens wel iets impulsief verkopen en daarna weer een soortgelijk artikel kopen......nou en.......is dat dan zo erg?

  Ik heb behoorlijk impulsief 'een niet nader te noemen merk Racekap' gekocht. In het gebruik viel mij deze kap behoorlijk tegen, dit is dus mijn persoonlijke gebruikerservaring.
  Nu verkoop ik de kap na een paar maanden weer en ik ga nu een Sinner-racekap kopen. Is hier iets mis mee? Uiteraard niet, zo gaan dit soort dingen nou eenmaal.

  Er bestaan uiteraard ook mensen die kopen pas iets, nadat ze precies hebben uitgezocht wat ze willen hebben. Misschien kopen die mensen wel in één keer het juiste artikel. Ook daar is niets mis mee.

  Zoals mijn opa altijd al zei: "Het gaat zoals het gaat."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marcel,

  Proficiat! Ik kreeg gisteren al een vermoeden dat er toch weer wel een velomobiel in je schuur zou belanden, die dingen werken toch wel verslavend geloof ik.....☺ Een gezonde verslaving, en je opmerking over de beweging die je mist is voor velen zeer herkenbaar, een lichaam dat aan regelmatige beweging gewoon is kan niet zomaar zonder, dat is een soort afkick proces, afbouwen van de trainingsgewoontes. Dat is ook de reden dat de velomobiel voor velen een uitkomst is, ook voor mij, je bent veel minder weersafhankelijk als je wilt fietsen.
  Nou even wachten tot de nieuwe afgeleverd is, en dan gewoon in de schuur laten staan als je even in een fietsdipje zit, niet gelijk in de verkoop gooien! ☺☺☺

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marcel,
  Gefeliciteerd, ik stond ooit versteld dat je de "groene komkommer" zomaar weg deed, misschien kreeg hij de smaak van een zure augurk heb ik toen gedacht, maar het ziet er weer zonnig uit heb ik gelezen. Zoals je ondertussen kan weten durf ik van mijzelf bijna te zeggen dat het een beetje verslaving is. Een dag niet lachen is een dag niet leven maar voor lichaamsbeweging is het niet veel anders. Ik zou zeggen welkom in "Questenland" we zien en horen je wel als het zo ver is.
  Gr.Pé

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed besluit! Die fiets hoort bij je! Enne leuke kleuren uitgezocht....

  Groet Marcel Quest 342

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom terug alvast in de velomobielvloot!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het enige echte nadeel dat ik kan verzinnen is dat ze veel ruimte innemen, nutteloos veel ruimte als je ze een tijd(je) niet gebruikt. Maar in mijn geval staat ie er en ik kan hem gebruiken als ik daar zin/noodzaak toe heb :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè Marcel, heel veel succes met je nieuwe Velomobiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marcel
  Ik vond het al vreemd dat je die groene quest weg deed
  Nog bedankt voor de kaart die je me gestuurd hebt uit Amerika (roam)
  Hij heeft er wat lang over gedaan om mijn adres te vinden, 13-12-2014 aangekomen

  Groeten, Andre

  BeantwoordenVerwijderen