zondag 2 november 2014

de laatste rit

gisteren is de groene komkommer verhuist van Zaans Wormerveer naar het Brabantse Hoeven. om tien uur smorgens ging de fiets voor het laatst de pont over.. ik had een route via de fietersbond gemaakt met optie : korte route." was evengoed nog 144 kilometer hoor.... a fine in regio Amsterdam paar keer verkeerd gereden, door de velle zon kon ik de gps niet heel goed aflezen... dus miste een paar afslagen... via pontje bij nes aan de Amstel de polder in gegaan. ik had een lekkere tegenwind, dus het ging niet zo heel erg vlotjes, maar ik had een fijne zon.. en geen haast...

mijn besluit om de fiets te verkopen heeft erg veel verbaaste reactie;s opgeleverd. ik loop/rij al een poosje met deze gedachte.... ik heb heel veel mee gemaakt, heel
veel leuke ritten gereden met min beste maatje Elmi alias de CarpeDiemQeust en natuurlijk de Zaanse XS Gerrit en rob... vele vakantie;s, weekendjes weg, dagjes tripjes met hoogte punt natuurlijk roll over america.


maar na dit alles heb steeds meer moeite om een motivatie te vinden, en maakte alleen maar WW ritjes. en hier had ik steeds minder plezier in.

vroeger reed ik met twee  vingers in de neus 200 km op één dag en nu is 100 al bijna te veel...

het zijn kortom een aantal dingen bij elkaar op geteld, en zo ben ik tot deze beslissing gekomen.

zal ik de Quest missen?  o vast wel wand heb veel plezier gehad....
de rit ging via Dordrecht en Sliedrecht door de polders naar Hoeven. ik ben heel veel keer het het trein spoor over gestoken. ik had geen idee waar ik reed, maar gewoon het roze lijntje op de gps volgen.

op drie kilometer voor Hoeven reed ik nog lekker door polder ( zie foto ) heerlijk de laatste zonnestralen, en ging een bocht door en ineens rij je een dorp binnen.... best grappig.

KoertJan die de quest overnam stond al buiten te wachten met een vriend die ook een Quest heeft, dus kon het huis niet missen. helaas kan ik de foto's niet downloaden, kaartje van de Camera  is naar de klote, helaas.

om zeven uur vertrok ik met de trein via Rotterdam naar Wormerveer.het was een mooie dag, en een goeie afsluiter van het quest gebeuren.
maar zeg nooit nooit misschien gaat het in de toekomst wel weer zo kriebelen....

maar voor nu wil ik Elmi, Gerrit, Victor, Johann en Rob bedanken voor
de leuke kilometers die we toch veel samen gereden hebben, en de overige liggers natuurlijk


3 opmerkingen:

 1. Hoi Marcel, je hebt in ieder geval echt een hele mooie afsluiter gehad!

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had wel heel erg mooi weer op je laatste rit met de groene Quest! Ik zal je verhalen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ga je goed Beekie. Ook ik zal je verhalen missen.

  BeantwoordenVerwijderen