zaterdag 16 augustus 2014

net op tijd.....

deze week kwam ik er achter dat de durano plus banden op hun einde waren. ze lagen er sinds begin april onder, vlak voor dat de Denemarken tour begon. vorige maand aan de steunpunt Zwaag gevraagd of er een setje durano plus banden uit Dronten opgehaald kon worden bij het volgende bezoek.vandaag ging willen naar Landsmeer, dus konden wij mooi afspreken even voor Zaandam.
deze foto heb ik op een paar honderd meter afstand gemaakt.nadat de auto achter Wille, de quest had in ingehaald... was deze ineens weg...
maar gelukkig hebben we iets als een mobiel.....


na dat deze dames ( koeien ) waren overgestoken kon ik naar Wille rijden. ik wist inmiddels waar die was. ik had in de straatnamen vergist. ik dagt dat ik op de noorderweg weg bevond.. maar dit was de zuiderweg...maar geen nood! het is allemaal goed gekomen.

na een korte babbel zijn we weer naar Zaandam gereden


vlak voor Zaandam is willen naar Oostzaan gereden en ik ben even naar de XS questbestuurder Gerrit gereden. hier heb ik even een bakkie gedronken...
en daarna weer naar huis gereden waar ik de banden heb verwisseld.

ik heb rui 5000 kilometer met het setje gereden,
best aardig vind ik. ons Elmu heeft er 1000 mee gereden. ik had er ook wel iet meer mee kunnen rijden maar ga de goden niet verzoeken.

de huidige kilometerstand van de komkommer sinds 2011 bedraagt 37.172 kilometer

2 opmerkingen:

 1. Ik heb Durano Plus sinds maart erop liggen. 6500 km mee gereden en nog niks aan te zien. Nul lek. Volgens mij gaan ze de 10.000 halen over een paar maanden.
  Het zijn natuurlijk wel 26 inch voorwielen. Dus meer loopvlak en lagere omwentelingsnelheid. Ook heb ik brede velgen. Dat maakt ook nog uit voor de vorm van de band tov smalle velgen. Maar al met al een hele fijne band. Niet traag, niet super snel. Betrouwbaarder dan de Kojak in elk geval. Geen steentjes magneet bij nat weer. :-)
  Brandweerquest Kilometerstand 121.500....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik had er ook wel mee door kunnen rijden hoor
  maar wilde het risco niet lopen / liggen...

  ja zijn super banden om mee te rijden heelyk lekloos

  BeantwoordenVerwijderen