zondag 26 juni 2011

Cycle vision 2011: de eerste meters op en in de ligfiets voor shanne!!!!


het was een beetje onwennig... beekie gaat naar cv zonder ligfiets. mijn quest dobbert ergens op de oceaan rond, en ik was vandaag met mijn vriendin shanne. en zij rijd nog geen ligfiets, en retourtje biddinghuizen op de bukfiets, dat zagen wij alle twee niet echt zitten. na dat wij veel te vroeg uit bed moesten voor een zondag, waren kwamen wij om iets voor tien uur aan op station Almere buiten, Marcel vriezenkolk pikte ons daar op samen met zijn grote liefde wendy. en na een mooi ritje door de polder van flevoland kwam hert kwartet aan op de rdwbaan.ik was hier nog nooit geweest, dus was wel leuk. al snel kwamen Nina met d;r ouders, en emi en haar vriendin ook binnen vallen. heel gezellig allemaal. de Noord-Holland expresse was bijna helemaal kompleet.
na het nodige gebabbel begin shanne aan haar grote primeur. haar eerste meters op de trike....
het was nog een beetje onwennig, maar ieder kan een trike besturen, dus shanne ook....
na wat uitleg hoe de versnellingen wekte,begon ze aan de tweede ronde.... en er kwam zowaar een glimlag op d;r gezocht,dus een goed teken.. deze testbaan was beter dan die op sloen, zowar twee banen... binnen en buitenbicht. dus er is vooruitgang.
na dat ze de rondje gereden had, ging ik op zoek naar de klikobak van rob en kevin..... maar die was zo gevonden, wand rijden op een trike is 1 ding, rijden in de aleweder is natuurlijk wat anders.... zelfs ik heb nog geen meter in een aleweder,  fine rob hielp shanne netjes de fiets in, en hop, weg was ze...ze wist niet hoe ze moest schakelen dus ging beetje zwaar..... toen ze weer terug was en de foto geschoten even verteld hoe het moest... daarna ben ik op de trike gesprongen o achter haar aan te rijden...de fietsen stonden natuurlijk niet op de goede maat, dus voor een goede testrit gaan wij wel een keer naar dronten. niet alleen shanne had de primeur.... ook de moeder van  Nina heeft zowaar op de trike en de aleweder gereden.. ik heb daar enkel geen foto's van. maar Nina stuurt ze wel even hoop ik. 
hierna zijn we naar de racebaan gegaan, de drie uurs race ging beginnen.  het werd heel erg warm, maar was best  uit te houden. de eerste 2,5 uur gebeurde er niet zo vel. jan geel zat op de praatsoel en vertelde het ene verhaal naar de andere, best leuk om aan te horen.katinka kwam met een klavertje vier aanlopen, maar die had ze beter aan milan rijder kunnen geven.... op het moment dat victor bij oins ging zitten, vloog er een milan ui de baan... shanne een beetje aan indutten en sliep bijna.... maar door dat kabaal was zin in 1 wakker....
vlak hierna kwamen er een sooi lekke banden... de go cicels waren geen goede keuze van de rijders.  na dat alles en iedereen klaar waren, gingen er heel veel het water in. even afkoelen. daarna werden de mensen gehuldigd.  dit duurde best lang..maar goed was ook wel weer leuk, 
na dit alles zijn we weer met de auto in almere buiten afgezet en hebben wij koers naar zaandam  gezet.
zie hier voor alle foto's, zijn er niet heel veel, was weer de batterijen vergeen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten