dinsdag 6 april 2010

paastreffen dag vier: de terugweg. totaale paas kilometers: 261 kilometer


oei oei oei.. wat was het weer koud van vannacht! om kwart voor zeven besloot
ik te gaan douchen, na dat door de kou wakker geworden was. doe mij de zomer maar!
na dat ik gedoucht had, liep ik weer naar de tent, om alles maar op te gaan ruimen.
was natuurlijk één van de eerste,wand alle liggers lagen nog. niet op of in de fiets, nee in de tent, en sommige waren de ikea aan het aanvullen denk ik, wand er werd door bepaalde mensen gesnurkt.. er werden hel wat bomen om gezaagd op veld B.al snel had ik alles op geruimd
en de eerste liggers waren op gestaan. om vijf over acht kwam maarten sneep aanlopen
met zijn handen stukjes ijs... wat ik al vermoeden bleek dus waar te wezen, het had gevroren...
maar kon ook niet anders zo koud...
na een poosje vond ik het het wel welletjes, en besloot naar binnen te gaan. even koffie halen, had ik echt even zin aan. de Groningse delegatie kozen al vrij vroeg voor het asfalt, en gingen weg. tja, die zijn ook wel eventjes onderweg! maar ze hadden goed weer! best bizar we komen aan de zon... in het paasweekend af en toe regen.... en we gaan weer naar huis, en de zon is er weer... tja... daar doen we niks aan. even na ben ik bij gerrit gaan zin binnen. was al weer buiten geweest ) gerrit zat bij de jut en zul ( Rob en Kevin ) Marjolijn, en Vera. die waren nog aan het ontbijten. dat gene ik al natuurlijk allang gedaan had, om iets voor half elf vroeg Gerrit ( geloof ik ) of ik naar de receptie wilde lopen om te vragen of de poort open kon, wand dan kon Vera de Auto gaan halen. waarop ik zeer verbaast zij... jij?...? jij de auto halen? " dacht dat weer eens in de zeik werd genomen, dus aanvankelijk wilde ik er negatief op antwoorden, wand ik had d;r een jaarjte of zestien hooguit zeventien geschat... niet ouder. maar al snel werd duidelijk dat ze degelijk de auto ging halen...ze bleek namelijk 23 jaar te zijn .. als ik het goed begrepen heb... jeejtje zag dat even niet aan komen, maar goed, ben dan naar toch er heen gelopen, terwijl ik in stom verbaast was. buiten an gekomen kwam Vera er ook al aan, en samen zijn we naar de receptie gelopen, en heb daar het muntje van de slagboom gekregen. ter wij Vera naar d;r auto liep, en even de versnellingsbak de tanden liet poetsen, snapte ik ook wel waarom ze zelf niet naar de receptie kon, ze had denk ik domweg dat muntje niet gehad!
na dat ik samen met Marjolijn ( vriendin van Robje hebbes ) haar tent had op gevouwen,
reden we iets na elfen weg van de camping. het tempo was niet hoog, maar vond dat niet erg, ik kampte met een slaap te kort van een paar uur, en vond het eigenlijk wel heeeel erg lekker,
we reden zo ongeveer 15 á 17 km/h. Marjolijn kon niet zo hard rijden. maar goed als je in een licht verzet rijd, en geen haast heb ag dan is het geen probleem. op een kleine 15 kilometer voor Nijkerk belde paul van den hoeven op, die paar meter voor me reed met zijn sunrider, met de vraag of er behoefte aan koffie was. en dat leek mij wel een goed idee. ik had het idee dat marjolijn daar het zelde over dag, ze kwam een beetje vermoeit over. en dat werd bij na vraag bevestigt. om kwart voor twaalf kwamen we aan bij hotel de rode schuur daar werd echter een paas maaltijd ge serveert. na het vragen aan de serveerster konden we aan de bar even een bakkie doen. en dat was wel even lekker.


toen we naar een minuut of pak hem beet 20 weer weg wilde rijden, stond mij rechte band weer leeg. dus WEER de band vervangen. er bleek nietje in te zitten. daar zijn antiek banden niet tegen bestand. na een minuut of reden weer kalm aan weg.
bij vertrek vertoonde de ketting van johann nog al kuren, hij meende dat een schakel niet goed stond ofzo, wat het ook was, het klonk niet lekker. zo tufte we een tijdje door,
en op een kleine 5 kilometer voor Bunschoten- spakenburg , en oom dat het tempo nog steeds op
15 km/h lag en de groep dat dus danig vertraagde besloten dat de rest veder rijden ging. tijdens de stop bij dat hotel had ik al afgesproken met Marjolijn mee rijden naar Mijdrecht, dus reden wij samen kalmpjes aan veder. Marjolijn vertelde dat d;t lichaam niet meer geven kon, qua tempo, maar ik heb zoiets , "wat je niet heb, heb je niet " ik vond het helemaal niet erg, op ten duur ben je wel aan dat tempo gewend. na dat we Baarn hadden gehad zijn we op Hilversum aan gereden. en voor mij is Hilversum het zelfde als Lelystad.... no go area . ik verdwaal daar altijd,
en er was ook nog een omleiding... maar na een keertje vragen had Marjolijn de N201 gevonden! heel knap was mij echt niet gelukt namelijk. via het pontje bij ter a zijn we via Wilnis naar Mijdrecht.we hebben ruim vijf uur gedaan over 81 kilometer. en was best vermoeid. en was al zo moe, maar daar in tegen was het wel héééél erg gezellig onderweg. na een lekkere douche en kop koffie was ik weer helemaal mens. terwijl Marjolijn "rustig dood aan het gaan was " onder de douche ( ze noemde dat zelf zo:P ) heb ik nog even met Vera gebabbeld.en na een paar minuten kwam marjolijn ook weer benden en plofte op de poef, dat is zon ding waarop je zitten kan ) en al snel kwam het zoontje des huizen ook binnen. leuk ventje in dat, Vera is heeeel rustig en dat ventje ( naam ff ontschoten ) soort van aanwezig. leuke comby is dat.
zowel Vera als dat ventje hebben een trike ( heb die van veertje weer uit de auto gehaald later ) rob een Quest, marjolijn een ligger... kzie der wel een ligfietsvakantie aan komen daar.
om half tien ben ik weer weg gereden. ik was binnen to time in Uithoorn, tja kon nu weer lekker 40 int uur rijden. dan gaat het we ff sneller. ik had al uit gerekend rob halfe wegen Amsterdam en Ouderkerk aan de amstel tegen te komen... bij nes aan de Amstel, reed ik aan op een weg versmalling, waar ineens allemaal lampen gingen flikkeren, schok me dood! ik reed kennelijk te hard, wand er was 30 km/h toe gestaan.ik was erg snel in ouder kerk, en dacht bij me zelf, "als ik zo door rij, ben ik eerder thuis dan rob langs de Amstel is. maar om 22:13 uur zag ik even voor de A nog wat denk de A10 een Quest koplamp, en dat was rob.hij kwam toen uit Purmerend, zijn papadag zat er op. ik was om half elf weer thuis.

rit gegevens van vandaag zijn:

gereden kilometers: 106
gemiddelde snelheid van 17 km/h
maximaal gereden snelheid van 46 km.h
gereden in 06:09:10 uur
totaal paas kilometers verreden: 261


Geen opmerkingen:

Een reactie posten