dinsdag 20 april 2010

openbollentocht Voorhout-Zandvoort 18-04-2010. 110 kilometer ( incl terug reis )

i.v.b tijd gebrek kon ik niet eerder hier aan werken.
alle foto;s staan op picaweb, te bekijken oa via deze link
het filmpje is oa via deze link te bekijken, staat als eerste in het rijtje,

zondagmorgen ben ik om kwart voor negen vertrokken met de Nazca richting centraal station.
vanaf daar ben ik met de trein naar Voorhout vertrokken, om aldaar mee te gaan " liggen" met de openbollentocht. deze tocht heb ik vorig jaar ook mee gereden, en was toen ben leuk. al waren er veel minder bollen oven de grond.
om precies tien uur kwam ik aan in Voorhout. om dat we pas rond elf uur weg zouden gaan zo was de planning, konden we dus eerst even aan de koffie met cake. na dat alle liggers waren binnen gedruppeld, zijn we uit eindelijk 11:26 uur vertrokken. bij het stil staan was het iets aan de frisse kant. maar zodra de beentjes in beweging kwamen,viel het gelukkig wel mee. na dat we het mini dorpje lissen hadden gepasseerd, zijn we langs het water gaan "liggen"(fietsen ). het viel me op dat het héél erg druk was. dat kwam natuurlijk door het goede weer,maar had stiekem ergens gehoopt dat het oa door die aswolk van onze vrienden uit IJsland het rustiger zou wezen. maar de vele bollen die we onderweg tegen kwamen, maakte dat wel weer goed, althans voor mij dan. mark-jan begon op ten duur te mopperen, hij had er wel genoeg van die geur . tja.... onderweg naar (gemeente? ) Halfweg, moesten we een overweg over steken, en was erg druk. jaap (? ) stak over maar een een iets de dikke man, dacht daar kennelijk iets anders over, en wilde zijn iets te dikke auto er voor gooien... waarop jaap tegen de bumper tikte.. ineens ging die man in de brede auto vol in de remmen ... en "sprong' uit de auto ( die hele goeie vering had... ) en wilde verhaal halen... maar jaap bleef heel erg rustig, waarop na mijn idee de agressie niet gevoed werd en de man uit eindelijk afdroop na dat alle liggers over gestoken waren, tja... met dit mooie weer ga je toch niet zó druk maken!. zucht.

dit alles mocht uiteraard de pret niet drukken, en zijn we weer veder gereden langs de vele gekleurde bollen velden. uiteraard zette weer koers richting de duinen van Zandvoort, het was erg druk bij het zweefvliegtuig gebeuren aldaar, vorig jaar waren we daar nog gestopt, dit jaar zijn we gewoon door gereden. en al snel kwamen we uit in de duinen. eerst hebben we een stuk samen gereden. want op ten duur moesten we nar rechts. daarna was het een lange duinenrit naar Zandvoort en mochten we ons gang gaan. Meike kreeg een voorsprong van een klein poosje, en daarna gingen we rijden. ik kon de l.i.s niet onderdrukken, nou ja deed niet eens een poging daartoe, en al snel haalde ik d;r in. het duurde wel iets langer dan verwacht "jeej die meike kan best rijden zeg"dacht ik bij me zelf. na dat ik d'r in gehaald had, kwam Victor achter me aan die jongen had vandaag last van ADHD i.p.v beekie. ik liet hem lekker z'n gang gaan, en dacht bij me zelf "ik haal je zo wel weer in ventje" ik reed steeds rond de 31 km/h dan woord je minder snel moe, op een gegeven moment haalde ik Victor in, en eerst kon hij wel bij blijven, maar op ten duur wed Victor steeds kleiner in het spiegeltje. het was ongelooflijk druk met al die mooi weer fietsers en dagjes mensen. een keer moest ik flink in de remmen, om dat de mensen voor me niet aan de kant wilde, en er tegen liggers aan kwamen. dat was juist op een stukje dat om hoog ging, dat was wel een beetje jammer, maar ag... ik maak me er niet druk om. als eerste kwamen Victor en ik boven Te Zandvoort aan. ( ik eerst ) en Victor haalde het hekje uit de grond. op dat idee kwam Oscar ( okkie ) vorig jaar. om 13:02 uur kwamen we aan te Zandvoort
en we de fietsen stalde en aan de koffie en de pannenkoeken en/of soep gingen.
ik nam tomatensoep, had geen zin aan een pannenkoek.


rond half drie zij we weer vertrokken. we zette koers in de richting vogelzang via de vogelzangweg. je heb daar op zich een heel erg mooi fietspad liggen. maar... de ultra drukte in combinatie een smal fietspad... was het dus geen optie daar te gaan rijden. dus reden we gewoon op de weg. we reden wederom rond de 32 km/h en aan gezien het een 30 km/h zone was, mochten de auto;s het eerste stuk toch niet sneller rijden. een of andere malloot wilde op dat stuk ons nog vóór een bocht in halen... ik ging daarop naast elly rijden, zodat de automobilist zijn plan niet en uitvoering kon brengen. toen de 30 km/h zone overging in een 60 km weg, mocht de ongeduldige meneer/mevrouw mij/ons wel inhalen toen ik dat veilig genoeg vond. wat kunnen mensen toch een ongeduld hebben! ga dan op een snelweg rijden als je haast heb..of ga eerder weg. wat een kansloos figuur was dat! maar ag... via vogelzang zijn we naar de keukenhof gereden.... oei oei oei wat was het druk! niet normaal meer. op ten duur was het smoor druk aan de rechte kant... en links reed er niks... en er lag een mooi strak stukje asfalt... wij zijn daar maar gaan rijden. tja je moet toch wat!
kort na dat wij de keukenhof voorbij waren, had maarten sneep een probleem met de ketting, die was af gebroken, dus gingen wij even wachten. oscar is even naar hem toe gereden. intussen konden wij even de beentjes strekken, en even een broodje eten. er kwamen nog een sooi kevers voorbij rijden, en haly's. super mooi was dat. na dat maarten zich bij de groep terug gevoegd had, ging die nog even de ketting na kijken, en kort daarna zijn we weer naar Voorhout gereden. daar hebben we nog even wat gedronken.
om dat het best frisjes gekregen had, wilde ik even kijken of elly al weg was, wand wilde wel even mee rijden.... Victor kwam mij tegemoet lopen met een biertje, en wilde die aan me geven.. maar beekie drinkt geen alcohol als hij nog rijden moet.uit reflex wilde ik hem wel aan pakken, maar zij tegelijkertijd "nee" tja.. beetje verwarrend... liet het flesje tegelijkertijd weer los... tja die viel dus, en ging. na dat we de bende weer hadden op geruimd nog even wat gedronken, en om 16:56 uur zijn Mark-janm jan Limburg en ik vertrokken richting Amsterdam. via Sassenheim zijn we
naar de ringvaart gereden. daar hebben we steeds rond de 35 km/h gereden. onderweg was ik best moe geworden, vooral na de rit van de dag er voor. ik was erg blij toen we bij schiphol waren, via het Amsterdamse bos ben ik weer naar oost gereden, en mark-jan en jan zin naar Aalsmeer gereden. het was eigenlijk relatief rustig in in het bos, en reed erg snel via het Olympisch stadion naar de centuurbaan. vlak bij huis ben ik nog even bij een kababboer langs gereden, even gegeten daar waar ik om 18:46 uur aan kwam. daarna nog wat boodschapjes gehaald en naar huis gereden.

hier kan je zien wat we gereden hebben. het is afkomstig van de website van maarten sneep, en
het gedeelde vanaf de bilt naar Voorhout heeft maarten op de heen weg zelf gereden en wij dus als groep niet.

rit gegevens van vandaag zijn:
aantal kilometers: 110.00
gemiddelde snelheid van 22,1 km/h
maximaal gereden snelheid 43,4 km/h
gereden in totaaal 04:57:16 uur

aan staande zondag de 25e gaan Herman de Ridder, en paul Dijs ( simply red ) ff een blokje om met de Questen en de strada, misschien dat dat johann schoutman ook even gaat liggen. hopelijk is het dan lekker weer!

toedeloeee

2 opmerkingen:

  1. Wat Beekie zegt! Mooi weer, mooie tocht, mooie omgeving, veel dagjesmensen, veel Open Bollen en heeeeerlijke pannenkoeken.
    Tja, als je die overslaat hang je een paar uur later wel aan de Kebab, dat snap ik ook wel.

    BeantwoordenVerwijderen