woensdag 31 maart 2010

recordpoging Heel Nederland Fietst Olympisch stadion in Amsterdam met ere rondje voor beekie


gisteren toen ik met de administratie bezig was, kwam er via plaza een mail binnen
met dat er morgen ( vandaag dus ) een recordpoging gereden zal worden. het leek mij best aardig, dus vanmorgen ben ik rond half elf vertrokken naar het Olympisch stadion op de stadionweg te Amsterdam oudwest. het waaide behoorlijk, en had bij vlagen de grootste moeite de fiets recht te houden, maar zonder problemen ben ik aan gekomen. ik kon vrijwel meteen het stadion inrijden, een man die de tijd aan vol lullen was, zij bij het aanrijden "en nu komt er een sigaar het stadion binnen rijden " ik heb nog nooit een rode sigaar gezien, maar goed. ik zag dat er ook een wike fiets stond heb hem er maar even naast ge parkeert.

om precies 12 ur werd het startschot gegeven, en konden we vertrekken. er waren intussen erg veel schoolkinderen gearriveerd. dat zijn net puppy's, het stuitert van links naar rechts en weer terug, onderweg kreeg ik wel 1000x de zelfde vragen.."hoe stuur je?" "is die duur? " enzovoort. enzovoort. met een slakkengang zijn we richting het Amsterdamse bos gereden. onderweg kon je vooral vandaag door de wind het verschil zien tussen een bukfiets en een ligfiets. sommige kids moesten op de pedalen om vooruit te komen.. ik daarin tegen hoefde soms alleen even één keer terug te schakelen. samen met de wike ben ik kalmpjes door het Amsterdamse bos gereden, i vond het erg leuk om te zien hoeveel lol sommige kinderen hadden, het hele bos kleurde vel roze. bij aan komst kreeg je een t-shirt in het roze met de tekst "heel Nederland fietst" ik had toch min jas aan, dus dat roze ding maar achter in de Quest gedaan. vond de kleur maar niks,
het ging allemaal erg snel en waren vrij snel weer terug in het stadion. met een half uurtje geloof ik. toen ik binnen reed even mini sprint getrokken. moest weg even zich-zag door de kids maar ging goed, "ennnnnnnnnn daar is de sigaar " waar op ik toeterde en remde " "en hij heeft een toeter en een rem..." ik dacht "duhhh! en even om alles en iedereen heen, en meteen even aan m'n ere rondje begonnen... had immers eerste deel vrij baan! super! maar bij de ingang kwamen er weer fietsers dus moet beetje remmen, maar kon er eigenlijk makkelijk zigzaggen .
na mijn rondje heb ik de fiets op het gras ge parkeert,
en toen... na een poosje zag ik een heuze versatile...
dat bleek Elly te wezen. dat vond ik wel even leuk!

we hebben even samen gebabbeld, en ineens een harde windvlaag en m'n Quest ging op z'n kantje. gelukkig stond de fiets op het gras.alleen het spiegeltje was er af. dus viel mee. ik kreeg vanmiddag een mailtje van Paul dijs ( simply red ) dat we binnen kort even rondje fietsen gaan. ook vertelde Paul dat de Q van Herman de ridder omgewaaid was en allemaal krassen had. op de terug weg naar huis kreeg ik halve wegen erg veel hoofdpijn... en werd in hoog tempo erger... al snel werd het migraine, het deed erg veel pijn, en was blij toen ik thuis was! ik ben vrijwel meteen naar bed gegaan, wel jammer, ben hierdoor niet naar m'n vader kunnen gaan. vandaag woord hij 49 jaar. mooie leeftijd. straks ga ik even de Quest volladen voor Paastreffen.

gereden kilometers 25.00
aantal gereden kilometers deze maand: 1186.00

ge groet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten