zondag 28 maart 2010

landelijke ligfietsdag Amsterdam + kilometerstand.

om stipt kwart voor tien kwamen Nina en Kathleen van morgen zich melden op de marcusstraat om naar de ligfietswinkel te Amsterdam te rijden voor de landelijke ligfietsdag. het was nog tamelijk fris vanmorgen, dus zeer wijselijk m'n jas aan getrokken.

het was nog lekker rustig op de weg dus konden kalm door rijden. wel moest ik even op letten dat Kathleen op een bukfiets was, en aan gezien die normaliter tussen de 11 en 13 km/h rijden... was het eventjes opletten. om iets na tienen kwamen we aan liggen bij het mekka van Amsterdam de ligfietswinkel. het was nog niet super druk, maar dat ging wel veranderen. bij binnen komst even melden dat we er waren, maar gerhard had mij al gezien en "afgevinkt" Nina en Kathleen en ik gingen lekker buiten zitten. maar had eigenlijk wel zin aan een bakkie hersenvoer, ( koffie ) en natuurlijk was er ook gebak. en oke het was nog iets aan de vroege kant, maar een gebakje gaat er natuurlijk altijd wel in. na dat ik thee met gebak voor de dames op gehaald had konden we lekker gaat "ontbijten"

na een poosje kwam een vriend van Nina er ook bij. johan had gisteren net een nieuwe hurri gekocht , en was uit Groningen naar Amsterdam om mee te rijden. het is een blauwe fiets die er er nog zeer goed uit ziet. alleen aan de toptas kan je zien dat die wat oud is. maar veder is die zeer goed onderhouden. en natuurlijk werd de fiets met zeer veel belangstelling aanschouwt.
zie oa filmpje hieronder ergens aan het begin. ondertussen waren meer liggertjes aan gekomen, en werd het gezellig druk. er waren ongeveer 45 mensen , dus werd er besloten dat de 30 kilometer tocht werd geschrapt. je kon kiezen tussen de 30,50 en 70 kilometer. ik was zowizo van plan de 50 te gaan doen, na de lange tocht van gisteren, was een pas op de plaats wel slim. dus kwam wel goed uit. de 30 ging oa via het twiske. aangezien ik voor 30 kilometer m'n bed niet uit kom, vertrokken we om half twaalf met de tweede groep.

het eerste deel door Amsterdam ging beetje traag. niet zo zeer door de deelnemers, maar de ellendige stoplichten. die staan wel 5 seconden op groen en daarna 5o tot 60 seconden op rood. je kan zien hoelang je wachten moet, om dat er bij het oranje licht een teller staat bij de meesten stoplichten, die an geeft hoelang het nog duurt het 5 seconden groen is. best raar, men wil het fietsen bevorderen in Amsterdam... maar echt aantrekkelijk woord het niet gemaakt... je moet meer wachten dan je rijden kan. eigenlijk geen wonder dat alles en iedereen door rood rijd. we reden via het leidseplein naar weesperzijde. onderweg had een trike een ketting probleem, dus wachten we even bij het Amstel hotel. was al weer bijna thuis. na enkele minuten reden we weer veder, en zette koers naar Duivendrecht en Diemen. jan limburg reed voorop. we reden naar de gaapserplas. ik rij die route best vaak. jan had vast het idee dat die er eerder gereden had, wand hij woont in zuidoost. in Diemen moesten er paar mensen even een plasjes doen, dus kwam de hele stoet weer tot stilstand. dat gaf ij natuurlijk de gelegenheid m een mooie foto te schieten, en vroeg aan knabbel of ze de nazca even wilde vast houden, om dat ik geen standaard heb.

na enkel minuten zijn we naar de gaasperplas gereden, en aan het einde, waar ik normaal de broden naar Hilversum volgen zou ging jan een er voor naar rechts. ik had er nog nooit gereden.
maar het was een hele mooie slinger fietspad. ga daar zeker een keer langs. echt een leuks stuk.
we reden zo lekker door naar driemond, daar werden we getrakteerd op een klim over het Amsterdam Rijnkanaal. normaal niet zo erg... maar als je met 11 km/h omhoog rijd, is dat best zwaar. maar goed. we werden op de afdaling er daarna wel ingehaald door wielrenners. liet het vandaag toe. normaal zou dat natuurlijk acceptabel zijn, en zou dat niet gebeuren.
zo zijn we klam aan richting Nederhorst den berg gereden. even voor Ankeveen was er weer een plaspauze. we hadden lekker langs het water gereden, maar door de harde wind was dat toch best fris. het was bewolkt, en dat maakte het erg koud. maar goed, niet piepen! het was droog. was daar erg blij mee! na dat alle meeste mannen en een paar vrouwen geplast hadden, zijn we via een klein weggetje naar Ankeveen gereden. de drie velomobielen die hadden best moeite met het bruggetje. ik was erg blij dat ik de nazca mee had. het was een leuk paadje, met aan de ene kant water en andere kant bomen. nog een voordeel om met de fiets te gaan en niet met de auto. wand dan zie je alleen asfalt. toen we aan het einde van he paadje waren, ging ons jan even kijken of die koffie hut open was.na enkele minuten kwam die terug, en we konden er heen rijden.
binnen aan gekomen, gingen Nina,Kathleen,Johan,mick en ik aan een tafel zitten. het lekker wel de jongeren tafel. maar het was erg gezellig,

zo leer je elkaar wel een beetje kennen immers. ik had Johan en Kathleen hier voor niet eerder gezien, maar zijn hele leuke mensen. onderweg al wel met hen gesproken, maar als je aan tafel zit, is het toch wat makkelijker praten. ik vond dat Belgische accentje erg grappig om te horen. blijft leuk.
rond half twee zijn we weer vertrokken. Nina had nog aan Jan gevaagd of we rechtstreeks naar de Amsterdam gingen of met een ommetje. wand als dat laatste het geval was, kon d;r vader ff mee rijden, maar we gingen rechtstreeks. maar die parallel weg Hilversum-Amsterdam is best saai, maar gelukkig gingen we via vort Wijdemeren? langs het water rij je dan naar weesp. via het Amsterdam Rijnkanaal zijn we naar de diemenzeedijk gereden. de wind was erg hart, maar dat heb je in open velden. we zijn dwars door Amsterdam gegaan, letterlijk. via artis naar de dam, via de dam naar westerpark. bij aan komst nog een biertje gedronken, en veel, heeeel veel gekletst. Johan en Kathleen hebben vlak voor vertrek nog even en hoofdsteun mee genomen, we zijn als laatste vertrokken, beetje blijven plakken. Nina wilde d;r gasten d'r universiteit laten zien, en dat was natuurlijk de uitlezen kans Johan te ontgroenen. Nina loodse ons dwars door toeristische Amsterdam. via de dam, het spui enz. moet je echt niet wezen op bijv zaterdag!

na het dat bezoekje zijn we via het waterloplein weer naar oost gereden. terwijl nina d;r nazca weer in beekie's schuur zette, had ik de laptop van boven gehaald om de foto's van Kathleen over te zetten. daarna zijn ze weer vertrokken. ik heb even lekker gedoucht.
en daarna even een Filmpje in elkaar gezet, en wat foto's bekeken.de rest van alle foto's zijn hier te vinden:hierrrrtotale dag rit-gegevens zijn;
dag afstand: 73.00 kilometer,
dag gemiddelde snelheid: 19,0 km/h
maximumsnelheid: 39,2 km/h
gereden in 03:50:39 uur.
de rit stats staan aan het einde van het filmpje.

om dat ik voor de komende dagen geen ritten gepland heb, hier vast de maand kilometerstand

ik heb deze maant totaal 15 ritten gemaakt, en daarmee
hehb ik 1139 kilometer gereden. waaronder retourtje Sneek, en rondje omg. Bodegraven , en gisteren naar dronten met de bende van wim. was weer een leuke fiets maand!

tot volgende week voor die gene die afreizen naar Kootwijk.

ge groet

6 opmerkingen:

 1. Leuk filmpje Beekie!
  Ik kon er niet bij zijn, maar mijn fiets is nu weer helemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe leuk filmpje man, kheb zeker zin om weer een stuk te gaan touren, veel te lang stil gezeten intussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kathleen & Nina29 maart 2010 om 09:33

  De vermelde dames in jouw verslag hebben met veel plezier kunnen terugblikken op een mooie tocht. Dankjewel Marcel! De Belgische helft staat vol bewondering van jouw redactionele talenten en zal met trots je verslag aan haar landgenoten tonen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marcel , Erg leuk gedaan dat filmpje , respect.
  had zelf een produktieve dag , alle steentjes zijn uit m,n tuin en de stad in geweest met anita .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. thnx allen!

  is mark-jan ook van de partij vrijdag? of kom je zaterdag?
  had je al gemist gisteren! maar logiche dat je er niet bij kon zijn, wel jammer, was erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat je ook de ook de plaatsnamen en wndstreken als man en paard opnoemt Marcel. Daar heb ik eigenlijk nauwelijks aandacht aan besteed...En bedankt voor de foto voor m'n blog hé?
  cu Vrijdag

  BeantwoordenVerwijderen